Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πράγματα στο μυαλό μου


Είναι πρωί και κανονικά τέτοια ώρα έπρεπε να είμαστε ήδη στο αυτοκίνητο ο Π κι εγώ. Όμως επειδή είναι μωρό και δεν ξέρει από υποχρεώσεις, αποφάσισε μόλις ήπιε το γάλα του, να ξανακοιμηθεί! Κανονικά πρέπει να τον ξυπνήσω, να τον ντύσω και να τον βάλω στο αυτοκίνητο. Όμως...αποφάσισα να τον σεβαστώ και να τον αφήσω να κοιμάται όσο θέλει. Και ας αργήσω στη δουλειά όσο πάει. Είναι η τρίτη μείωση μισθού που μας έγινε και επίκεινται και επόμενες. Είναι το άθλιο περιβάλλον εργασίας και η έλλειψη βασικού σεβασμού και μορφωτικού επιπέδου. Έχω το περιθώριο να γράψω άδεια, μια ή δύο ώρες την ημέρα μέχρι να συμπληρώσω ημέρα. Γιατί να προσπαθήσω να είμαι τυπική όταν κανένας άλλος δεν νοιάζεται; Ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή και ότι δίνουν σε μένα αυτό θα πάρουν. Καλύτερα στον καναπέ μου με ένα φλιτζάνι καφέ, μέχρι να ξυπνήσει ο μικρός μου Π. 

Χτες πήγα στον διατροφολόγο! Έχασα 3 κιλά και 2% λίπος! Γιούπι!!!! Πριν προλάβω να ενθουσιαστώ όμως ο Α μου έκοψε τον ενθουσιασμό λέγοντας μου ότι πολύ πιθανόν να μην έκανα σωστά τη δίαιτα. Ότι κανονικά δεν έπρεπε να χάσω τόσα πολλά κιλά σε δύο εβδομάδες με τις θερμίδες που μου έγραψε. Άρα πιθανών να έτρωγα πιο λίγες θερμίδες και αυτό δεν είναι σωστό μακροπρόθεσμα γιατί δεν μπορεί να ξέρει πόσες θερμίδες καίω και να με βάλει στο τέλος σε μια σωστή διατροφή...κάτι τέτοιο... Δεν πειράζει όμως του υποσχέθηκα ότι από σήμερα θα την κάνω πολύ πιστά! Πιο πιστά πεθαίνεις! (θα δούμε....)

Διαβάζω ένα βιβλίο για τον πρώτο χρόνο του μωρού. Μιλάει για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων από βρεφική/παιδική ηλικία. Υπάρχουν έρευνες στις οποίες γονείς έδιναν στα αγόρια τους να παίζουν με κούκλες αλλά αυτά τις απέρριπταν. Και το αντίστοιχο με τα κορίτσια και τα αυτοκινητάκια. Στα κορίτσια λέει, τα δύο μέρη του εγκεφάλου (δεξί και αριστερό) αναπτύσσονται ίσα, ενώ στα αγόρια, το δεξί μέρος είναι πιο μεγάλο από το αριστερό. Αυτό κάνει τα κορίτσια να θέλουν να είναι πιο κοντά σε πρόσωπα ενώ τα αγόρια σε πράγματα. Γιαυτό στα κορίτσια αρέσουν οι κούκλες επειδή έχουν ανθρώπινη μορφή. Όπως και να έχει αυτός δεν είναι ο τρόπος να προωθήσεις την ισότητα των δύο φύλων. Εκεί που χαλάει το παιχνίδι είναι όταν για παράδειγμα κλαίει το αγόρι και του λες 'μην κλαις, είσαι άντρας', ενώ όταν κλαίει ο κοριτσάκι το παίρνεις αγκαλιά και το παρηγορείς. 

Και έρχομαι να το συνδέσω με ένα ντοκυμαντέρ που είδε ο Θ για μια σκανδιναβική χώρα, δεν θυμάμαι πια. Εκεί λέει έχουν πάρα πολύ ψηλά ποσοστά διαζυγίων (8/10) και απο τις 8 φορές, τις 7 είναι η γυναίκα που ζητά διαζύγιο. Αποφάσισαν να το ερευνήσουν λοιπόν και κατέληξαν στα εξής ευρήματα:
Οι άντρες σε αυτή τη χώρα, έμοιαζαν πολύ με τις γυναίκες. Τους είχαν ενσταλάξει από πολύ νωρίς την ισότητα μέχρι το σημείο που εξομοιώθηκαν με τις γυναίκες. Σε σημείο που οι γυναίκες να τους απορρίπτουν και να ψάχνουν κάτι πιο....αντρικό. Κάποιος εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και δημιούργησε ένα χώρο σκληραγώγησης των αντρών. Τους βάζει να παλεύουν μεταξύ τους, να πίνουν μπίρες, να περπατάνε στο χιόνι και διάφορα άλλα. Τι μας λέει αυτό; Τι μας λέει; Ότι όποιος παίξει με τη φύση των ανθρώπων τίποτα πάει όπως έπρεπε να πάει. 
Οι γυναίκες πρέπει να είναι γυναίκες και οι άντρες άντρες. Και οι ομοφυλόφιλοι ομοφυλόφιλοι. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τη φύση των ανθρώπων, ούτε για να τους φέρει πιο κοντά και να τους κάνει ίδιους ούτε και να τους απομακρύνει επισημαίνοντας τις διαφορές τους. Ο καθένας πρέπει να ζει ελεύθερος, με ελεύθερο μυαλό. Αυτά! 

Άλλο σημαντικό που διάβασα είναι ότι...παρά το ότι πιστεύαμε... το μωρό είναι καλύτερα στα πρώτα του βήματα να μην φοράει παπούτσια αλλά να είναι ξυπόλυτο. Δυναμώνουν οι μυς λέει και δημιουργείται η καμάρα. Μόνο όταν βγαίνουμε έξω να τους φοράμε παπουτσάκια και πάλι κάτι μαλακό και χαμηλό για να είναι όσο πιο ελεύθερο γίνεται το πόδι. Όχι στον εγκλωβισμό των μικρών βρεφο-πατούσων! χιχι. 

Ο Π κοιμάται ακόμα...τι χαλαρό πρωινό! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου