Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

11 μηνών




Μωράκι μου

Εχτές έγινες 11 μηνών.  Μπαίνεις στον τελευταίο μήνα της βρεφικής σου ηλικίας. Αν και δεν σε βλέπουμε σαν βρέφος εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε πολύ κοντά στα πρώτα σου γενέθλια! Πάρα πολύ κοντά! Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι τι θα κάνουμε στα γενέθλια σου και νομίζω ότι θέλω ένα πολύ μικρό πάρτυ με πολύ λίγους καλεσμένους γιατί δεν θέλω να κουραστείς, αφού δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει γενέθλια ακόμη. 
Μεγαλώνεις... γίνεσαι πιο δυνατός. Έχεις έντονη προσωπικότητα, ξέρεις τι θέλεις και πως να το πάρεις. Όταν δεν θέλεις να φας κάτι δεν το τρως. Και κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο φαγητό γιατί τώρα τελευταία...μας τα χάλασες. Κάπου διάβασα ότι γύρω στον 1 χρόνο τα μωρά λιγοστεύουν το φαγητό τους επειδή σταματούν να αναπτύσσονται τόσο γρήγορα όσο τον πρώτο τους χρόνο και μπαίνουν σε φάση συντήρησης. 
Κοιμάσαι πολύ. Και το βράδυ και το πρωί και το μεσημέρι ή απόγευμα. Βγάζεις δοντάκια και χαλάει η διάθεση σου που και που. Δεν θέλεις να κάθεσαι πια μέσα στο καρότσι αλλά θέλεις να κατεβαίνεις κάτω όπου και να βρισκόμαστε. Αυτό μας δυσκολεύει πολύ από το να πάμε οπουδήποτε γιατί δεν γίνεται να σε αφήσουμε κάτω στο πάτωμα, στο δρόμο για παράδειγμα! Ανυπομονούμε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα για να αφεθείς επιτέλους ελεύθερος όπως το επιθυμείς. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι για να σου χαρίσω ένα αδερφάκι... το θέλω πολύ αλλά δεν ξέρω αν το σώμα μου είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Ή αν θα τα βγάζω εύκολα πέρα με δύο μωρά. Ίσως να περιμένουμε λίγο ακόμη. 
Happy 11 months of living! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου