Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ραντεβού στην παιδίατρο

Για κάποιο λόγο του αρέσει αυτή η θέση όταν είναι ξύπνιος. Τελείως φλατ στην πλάτη του. Μένει έτσι για κανένα μισάωρο και μετά αρχίζει την γκρίνια. Είναι καλό όμως, δεν παραπονιέμαι! Ο Π δεν έμενε ποτέ έτσι εχτός αν ήμουν συνέχεια από πάνω του να του μιλάω. 

Χθες πήγαμε στην παιδίατρο για να εξετάσει τον Γ και να μας δώσει το οκ για να κάνει το δεύτερο του εμβόλιο αύριο στο κέντρο υγείας. Ο Γ ζυγίζει 7.300!!! Είναι τεράστιος και στην καμπύλη πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο. Ο Π ήταν πολύ λίγο πάνω από τον μέσο όρο και φορούσε πάντα ρούχα για την ηλικία του εχτός από τώρα που πήρε ανάπτυξη και φοράει 3-4. Ο Γ φοράει 3-6 μηνών τα οποία είναι λίγο μικρά και θα αρχίσω να του φοράω 6-9 εσσωτερικά γιατί βλέπω ότι αυτά που φοράει είναι πολύ πολύ στενά και τα τραβάω για να κλείσουν. 

Δεν βρήκε και πολλά αέρια στην κοιλίτσα του άρα μάλλον αυτό που τον ενοχλεί πρέπει να είναι οι παλλινδρομήσεις γάλακτος. Επίσης λέει δεν πρέπει να χωνεύει καλά την λακτόζη που παίρνει και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Μας έδωσε 3 φάρμακα τα οποία πρέπει να παίρνει κάθε φορά μετά από κάθε γεύμα κάτι που είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να τα δίνω με το κουταλάκι. Όμως ο Γ είναι πολύ μικρός και βγάζει όλο το φάρμακο έξω με τη γλώσσα του. Θα δοκιμάσω με σύριγγα. 

Την ρώτησα για το ταξίδι και είναι πολύ θετική στο να τον πάρω μαζί μου. Σκέφτομαι να του δώσω λίγο calpol πριν από την πτήση για να κοιμηθεί (δεν της το είπα αυτό φυσικά!). Ελπίζω να πετύχει. 

Η παιδίατρος μας είπε πως ο γιος της έκλαιγε σπαραχτικά μέχρι 6 μηνών! Ο μπαμπάς της μια μέρα που τον πρόσεχε αγανάκτησε τόσο πολύ που τρύπησε τους τοίχους και του έκανε μια κούνια μέσα στο σαλόνι! Ελπίζω να μην πάει και εμάς μέχρι 6 μηνών.

Εχτές έκλαψε μόνο για 1 ώρα συνεχόμενα αργά το απόγευμα. Από τις 8 περίπου κοιμήθηκε μέχρι τις 1.30 που ξύπνησε να φάει (είχε να φάει από τις 5.30). Μετά δεν κοιμόταν με τίποτα γιατί τον έπιασε λόξιγκας. Κοιμήθηκε στις 3.30 και ξύπνησε μετά από λίγο για ρέψιμο. Τον ξανακοίμησα στην αγκαλιά μου, δεν το ρίσκαρα να τον αφήσω στο κρεβάτι του και να ξυπνήσει πάλι. Ήταν ανήσυχος την υπόλοιπη νύχτα και έκανε συνέχεια αέρια. Ξύπνησε για τα καλά στις 7.20 για να φάει. Not good, not bad. Just the usual. 

Η αδερφή της παιδίατρου μου η οποία δουλεύει στο ιατρείο στην υποδοχή, έχει μαζί της το 4 μηνών μωρό της όλη μέρα στη δουλειά. Είναι ένα μωρό το οποίο ξυπνάει για να φάει και μετά κοιμάται κατευθείαν στο καρρότσι του και αυτό γίνεται από το πρωί μέχρι το απόγευμα που θα σχολάσει η μαμά του. I know, i know....not fair! 

Τι να κάνουμε το έχω να κάνω τέτοιου είδους μωρά. Μιλήσαμε λίγο με την κοπέλα και της είπα ότι κλαίει πολύ ο Γ. Και μου λέει: έχεις δοκιμάσει την αγκαλιά? Την αγκαλιά? ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ? Κάνω και τίποτα άλλο? Μέχρι και την ώρα που κοιμάμαι αγκαλιά τον έχω! 

Αυτά... μετράω τις μέρες...




Ακούω πολύ μουσική αυτές τις μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου