Τρίτη 21 Απριλίου 2015

3 μηνών!



Στους 3 μήνες μπορείσ να κάνεις αυτό!!!!!

Σήμερα κλείνεις 3 μηνών μικρούλη! Χρόνια πολλά! Περίμενα πως και πως αυτό το ορόσημο. Στους 3 μήνες βγαίνεις από το στάδιο του νεογέννητου και μπαίνεις στο στάδιο του κανονικού μωρού. Οι αλλαγές είναι πολλές σε αυτό τον μήνα που πέρασε. 

Είσαι πολύ πιο alert. Μας βλέπεις στα μάτια, μας παρακολουθείς και κάνεις συνειδητά χαμόγελα και σκιρτήματα ευτυχίας. Κουνάς τα χεράκια και τα ποδαράκια σου και προσπαθείς να μιλήσεις. Βγάζεις κραυγούλες και έχεις την απαίτηση να είναι κάποιος συνέχεια από πάνω σου να σου μιλά! Νομίζω ότι έχεις αρχίσει να δείχνεις προτίμηση στο πρόσωπο μου. Είσαι πολύ πιο ήρεμος τις τελευταίες μέρες. Μέχρι πρόσφατα άντεχες περίπου 10 λεπτά ξύπνιος πριν αρχίσεις να κλαίς. Τώρα μένεις πολύ περισσότερο αλλά έχει μειωθεί πολύ και ο πόνος σου. Είσαι πολύ πιο χαρούμενο μωράκι τώρα. Νομίζω είσαι πιο ήρεμος από τον αδερφό σου. Θα καταλάβω καλύτερα καθώς θα μεγαλώνεις.


Ύπνος:
Εδώ έχουμε κάποιες σοβαρές εξελίξεις. Όλη την ημέρα κάνεις μικρούς υπνάκους στην αγκαλιά μου όταν κουραστείς. Αντέχεις περίπου 2 ώρες ξύπνιος συνεχόμενα πάνω κάτω.
Τη νύχτα όμως κοιμάσαι! Συνήθως λιποθυμάς από κούραση γύρω στις 8-9 και θα ξυπνήσεις 2 με 3 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φας και να ξανακοιμηθείς αμέσως, μέχρι το πρωί κατά τις 9 που θα ξυπνήσεις για τα καλά! Αυτό είναι παράδεισος για μένα. Αυτό είναι μια ανάσα ξεκούρασης που τόσο χρειάζομαι. Και κοιμάσαι στο κρεβάτι σου τώρα πια και όχι στην αγκαλιά μου.

Άλλες εξελίξεις:
Έχεις το πιο έξυπνο βλέμμα που έχω δει. Έχεις δύο ματάκια ορθάνοιχτα, σχιστά, που παρακολουθούν τα πάντα, ρουφούν τα πάντα. Θέλεις να είσαι συνέχεια σε όρθια στάση και να σε περπατάω μέσα στο σπίτι για να βλέπεις γύρω γύρω. Θυμώνεις όταν κάτσω. Σου αρέσει ιδιαίτερα να βλέπει προς το μέρος του παιδότοπου του Π. Καρφώνεις το βλέμμα σου στα παιχνίδια για πολλή ώρα. Ίσως επειδή είναι πολύχρωμα και πολλά. 

Πήγες για πρώτη φορά στη Λήδρας και στο mall την ίδια μέρα. Ήταν την ημέρα που έβγαλες διαβατήριο! Πήγαμε με τη Ρ στον έπαρχο να σου βγάλουμε διαβατήριο. Η ουρά ήταν τεράστια (δεν ήξερα ότι τόσος πολύς κόσμος θέλει να βγάλει διαβατήριο καθημερινά). Τους προσπεράσαμε και πήγαμε στο γραφείο του υπεύθυνου και του είπα ότι αποκλείεται να σταθώ στην ουρά γιατί έχω ένα βρέφος και θα αρχίσει να κλαίει! Και μας έβαλε πρώτους πρώτους στη σειρά! Σου βγάλανε φωτογραφία και κάναμε τις διαδικασίες. Μετά επειδή ήσουν ήσυχος, πήγαμε βόλτα στη Λήδρας και κάτσαμε για καφέ στο Starbucks. Κοιμήθηκες για κανένα μισάωρο, ξύπνησες για να φας και μετά φύγαμε. Το απόγευμα πήγαμε στο mall με την αδερφή μου, τον Π και τη φίλη μου την Ε. Εκεί δεν ήσουν τόσο ήσυχος. Έκλεγες μέσα στο αυτοκίνητο και στο mall ήσουν πολύ κουρασμένος. Σε κοίμησα στην αγκαλιά μου αλλά μόλις σε έβαλα στο καρότσι ξύπνησες. 

Το μέγεθος σου έχει ξεφύγει. Τα 3-6 σου είναι μικρά και φοράς τώρα 6-9. Την τελευταία φορά που πήγαμε στην παιδίατρο ήσουν 7.300 κιλά και 61 εκατοστά. Είσαι τεράστιος και μεγαλόσωμος. Νόμιζω θα γίνεις πολύ ψήλος και μυώδης. Και ο Π είναι πολύ ψηλός αλλά πήρε πρόσφατα ανάπτυξη. Όταν ήταν βρέφος ήταν κοντά στον μέσο όρο. Εσύ έχεις ξεφύγει, είσαι 3 καμπύλες πάνω από τον μέσο όρο. 

Είσαι λιχούδης. Όταν πεινάσεις αρχίζεις να γλίφεις το χεράκι σου. Όταν σε βάλω στο στήθος παίρνεις ένα ύφος που μου θυμίζει άγριο θηρίο που μόλις έπιασε το θήραμα του. χαχα. Αλήθεια είναι. Και τρως γρήγορα γρήγορα, καταπίνεις μεγάλες ποσότητες και στο τέλος πνίγεσαι. Καταπίνεις αέρα και εκνευρίζεσαι. Δεν είναι εύκολα τα γεύματα σου. Μόνο τη νύχτα τρως ήρεμα που είσαι μισοκοιμισμένος. Εξακολουθείς να κάνεις πολλούς εμετούς παρόλα τα φάρμακα που παίρνεις. Ελπίζω να σου περάσει γρήγορα μικρούλη. Η παιδίατρος μας πάει με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που λέει ότι τα μωράκια πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με θηλασμό μέχρι τους 6 μήνες αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω μέχρι τότε. 4,5 μηνών θα σε ταίσω. Είσαι μωρό που πρέπει να φας γήργορα γιατί είσαι πολύ ανεπτυγμένος και επίσης πιστεύω ότι όταν μπει κάτι στερεό στο στομαχάκι σου θα σταματήσουν οι εμετοί. 

Αυτά τα συνταραχτικά. Περιμένω με αγωνία τον επόμενο σου μήνα και τις εξελίξεις σου! Σ'αγαπώ πάρα πολύ, πιο πολύ κάθε μέρα που ξημερώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου