Κυριακή 4 Μαΐου 2014

H ΚΙΘΑΡΑ



Ο Π έχει ιδιαίτερη αγάπη στην κιθάρα του παππού. Από πολύ μικρός, 4-5 μηνών, ο παππούς του παίζει μουσική. Όταν ήταν μικρότερος η μουσική του παππού τον ηρεμούσε, μέχρι που κοιμόταν στην αγκαλιά μου ακούγοντας την. Μεγαλώνοντας έχει αποκτήσει στενή σχέση με την κιθάρα. Ακόμα και όταν δεν είναι κοντά ο παππούς, ο Π θα παίξει με την κιθάρα. Την επεξεργάζεται, προσπαθεί να γρατσουνίσει τις χορδές, προσπαθεί να τη σηκώσει πάνω και πάντα καταλήγει σε δυσφορία που δεν μπορεί γιατί είναι βαριά για εκείνον. Όταν ο παππούς παίζει μουσική, είναι ιερή στιγμή. Είναι μπορώ να πω το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που μπορεί να κάνει τον Π να κάτσει ακίνητος για αρκετή ώρα. Εγώ δεν ξέρω να παίζω κιθάρα, μόνο πιάνο, αλλά όταν έβαλα τον Π στα πόδια μου να παίξουμε πιάνο, βαρέθηκε πολύ γρήγορα και έφυγε αδιάφορος. 
Ανακάλυψα ότι τα μόνα τραγούδια στο youtube που θέλει να βλέπει, είναι όταν ο τραγουδιστής τραγουδάει live και κρατάει κιθάρα, και κατά προτίμηση να έχει μούσι, όπως ο παππούς. 
Εχτές ο παππούς έφερε στον Π μια μικρή, ψεύτικη κιθάρα, για να παίζουν μαζί μουσική. Παρόλο που κόστισε μόνο 4 ευρώ, ήταν το πιο πολύτιμο δώρο που πήρε στη ζωή του. Κάθισαν επί ώρες και έπαιζαν μαζί μουσική. Ο παππούς να οδηγεί και ο Π να συνοδεύει με τη μικρή του κιθάρα. Όταν μετά πήγαμε στο πάρκο, επί 2 ώρες ο Π δεν άφησε την κιθάρα από τα χέρια του. Ανέβηκε στη τσουλήθρα, έκανε κούνια, έτρεξε πάνω κάτω, κάθισε να παίξει με το χώμα, και σε όλα αυτά τον συνόδευε η κιθάρα του. Μέχρι που στο αυτοκίνητο κοιμήθηκε αγκαλιά με την κιθάρα του...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου